3–4 pelaajaa, 54 kortin tarok-pakka. Slovenialainen tarok on hienostunut pistetikkipeli, joka on parhaimmillaan neljällä pelaajalla vaihtuvin parein pelattuna. Peli on helpompi oppia kuin monimutkaisimmat tarot-pelit, mutta tarjoaa silti paljon päänvaivaa pelaajille.
Kategoria: Tikkipelit
Anarchy
3-5 pelaajaa, 52 korttia. Anarchy on omaperäinen tikkipeli, jossa kortit pelataan yhtä aikaa ja mukana on pommeja heittelevä anarkisti.
Kinko (kingi)
3-5 pelaajaa, 52 korttia. Kinko tai kingi on kokoelmapeli, jossa pelataan erilaisia laistokierroksia ja valttikierroksia. Parhaiten miinuksia vältellyt ja pisteitä kerännyt voittaa.
Tantony
3-4 pelaajaa, 36 tai 52 korttia. Tantony on ovela tikkipeli, jossa tikin voittaja saa valita, kenelle tikki menee. Pelaajat saavat pelin aikana kiinteän määrän tikkejä, joten huonot on heitettävä muille. Esittely, ei sääntöjä.
Roque
4 pelaajaa pareittain, 52 korttia. Iranilainen roque on helppo pistetikkipeli, joka muistuttaa amerikkalaista Rook-peliä. Esittely, ei sääntöjä.
Ranskalainen tarot
3-5 pelaajaa, 78 kortin tarot-pakka. Ranskalainen tarot on nykyään suosituin tarot-korteilla pelattava korttipeli, peli nauttii Ranskassa laajaa suosiota. Se on hieman omaperäinen tarot-peliksi, mutta silti melko helppo oppia.
Napoleon
5 pelaajaa, 52 korttia. Pataässä on kovin kortti tässä suositussa japanilaisessa pistetikkipelissä, jossa pelaajat yrittävät jahdata kuvakortteja. Esittely, ei sääntöjä.
Tressette
3-4 pelaajaa, 40 korttia. Tressette on yksi Italian suosituimpia pelejä. Se on harvinainen valtiton pistetikkipeli. Kolminpelinä se tunnetaan nimillä terziglio tai calabresella. Esittely, ei sääntöjä.
Stovkahra
4 pelaajaa pareittain, 32 korttia. Historiallisen trappola-pelin elävä muoto löytyi Romanian Baanaatista. Stovkahra on kiehtova pistetikkipeli neljälle. Esittely, ei sääntöjä.
Manille
3-7 pelaajaa, 32 korttia. 1900-luvun alussa manille oli Ranskassa yleinen, kunnes hiipui. Peli on edelleen oiva johdatus pistetikkipeleihin. Esittely, ei sääntöjä.