Osta kirja

Osta Korttipeliopas-korttipelikirja! Korttipeliopas on kattava korttipelikirja, joka esittelee yli 150 korttipeliä. Mukana on klassikoita, suosikkipelejä ja mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Korttipeliopas on ePub-muotoinen e-kirja, joka toimii e-kirjalukulaitteilla. Formaatin pitäisi kelvata lähes kaikille lukulaitteille (Sony Reader, iPad ja muut tabletit ja niin edelleen). Amazonin Kindle on poikkeus, sillä kirjan lukeminen vaatii Calibre-apuohjelmaa.

 

Osta kirja kirjakaupasta

En myy enää yksittäisiä kappaleita kirjasta. Osta kirja mieluummin jostain näistä kirjakaupoista:

Jos olet kiinnostunut ostamaan useampia kappaleita kerralla, esimerkiksi laajan lisenssin oppilaitoskäyttöön, pystyn tarjoamaan tuntuvasti kirjakauppoja halvemman hinnan. Tällaisissa tilanteissa ota yhteyttä mikko@mikkosaari.fi.

7 kommenttia

  1. Olen pelannut peliä 500, jossa lasketaan korteista pisteitä. On jaettu kortteja 7. 8, 10 ja alotajalle 1 lisää, mikähän näistä määristä lie virallinen.Kerätään pöytään joko 3 samaa maata tai sit toiset kerää kolmen suoraa tai neljän suora. Pisteet tulee korttien mukaan alle kympin 5, 10 ja kuvat 10 ja ässä on vaihdellut 15 tai 20. Jokereita on 2 ja niillä voi korvata puuttuvia kortteja jotka voi vaihtaa vastaavalla kortilla. Jokerin pisteistäkin on eriäviä tietoja joko ne on vastaava pistemäärä johon ne korvattu tai niistä saa 20. Ässistä vielä jos ne on laitettu suoran 1 niin saa 5 pisteettä tai 15 vaihtoehtona .20
    Jos taas Ässt on yksin 3 -4 tai 3 – 4 suoassa mistä saa joko 15 tai 20 pistettä. Jos nostaa pöydästä pakan eikä saa tehtyä peliä saa pantin 50 pistettä. peli loppuu kun yksi pelaajista lyö viimesen kortin pöytään, sillon lasketaan pisteet käteen jääneet vähennetään pöytään kertyneistä pisteistä. Pelissä voi saada siten myös miinusta. Mikähän ohje lienee se ainoa oikea?

  2. Ei korttipeleille ole mitään ainoita oikeita ohjeita, ellei sitten puhuta virallisista turnaussäännöistä, ja niitähän kovin moneen peliin ei ole. Kaikki nuo tarjolla olevat vaihtoehdot ovat luultavasti jossain säännöissä. Voitte siis valita niistä itse mieleisenne.

    Korttipeliopas-kirjasta löytyvät kyllä yhdet 500-rommin säännöt. Niissä korttien pisteet ovat numeroarvon mukaan, kuvat 10 ja ässät ja jokerit 15. Yksinkertaisempi pisteytys on tuo numerot 5, kuvat ja kympit 10, ässät ja jokerit 15. Silloin ässä on A, 2, 3 -suorassa viisi pistettä, muuten 15.

    Kortteja jaetaan 7, kaksinpelissä 15. Aloittajalle ei lisäkorttia (mutta aloittaja nostaa vuoronsa alussa toki normaalisti). Tuota panttisääntöä en ole koskaan kuullut.

    Mutta tosiaan – eivät nämäkään mitkään viralliset, oikeat säännöt ole, vain yksi tapa pelata.

  3. Hei
    Vuosia sitten Ruotsista sukulaiset toi mukanaan pelin nimeltä Amerikaano (ei varmaan virallinen nimi). Siinä jaettiin muistaakseni 10 korttia ja käännettiin valtti. Pelaajia yleensä 4/5/ tai joskus 6, jolloin jaettiin vain 9 korttia pelaajan kesken ja jakajasta seuraava aloitti puheen luvaten tikkejä. Eniten omien korttien mukaan tikkejä luvannut sai aloittaa pelin. Hänen tuli omalla etulyönnillään hakea itselleen pari, esimerkiksi valtti olisi herttaa ja hänellä on mielestään hyvä kortti ja lupaa ottaa 6 tikkiä ja hänen puheensa on suurin tikkien otto. Hän hakee kaveriksi jonkun pelaajista jolla on vaikka pataässä, lyömällä pöytään patakolmosen. Se jolla on pataässä tuli pariksi ja aloitti seuraavan kierroksen. Tämän jälkeen he pelaavat yhteen yrittäen tehdä vähintään 6 tikkiä (tässä kohtaa on musta aukko, saiko tehdä enemmän tikkejä). Aina oli maapakko, ja taas musta-aukko en muista oliko pakko lyödä valttia, jos maata ei ollut, mutta jokatapauksessa valtille oli lyötävä maata. Peliä pelattiin muistaakseni 50 pisteen lähelle, siten, että jokainen keräsi omat henkilökohtaiset pisteet, mutta aina vaihtuvan parin kanssa. Ja jälleen musta-aukko. En muista saiko kukaan muu kierrokselta pisteitä, kun ne joiden lupaus täyttyi, vai oliko muiden tehtävä vain yrittää torpeetoida yritys. Mahtaisitko tietää7tietäisikö kukaan mikä peli oli kyseessä ja sen oikeita sääntöjä. Henkilöt jotka tämän aikoinaan opettivat ovat poistuneet keskuudestamme ja en tullut kirjoittaneeksi pelin ohjeita ylös. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

  4. Teija, valitettavasti ei nyt löydy osumia. Tuollaiset vaihtuvan parin pelit ovat melko harvinaisia, mutta ne ovat yleensä tiukasti nelinpelejä.

    Jos tuota nyt haluaisi lähteä rekonstruoimaan, niin tavallisesti pelinviejä on ainoa, joka saa pisteitä. Eli jos peli onnistuu, pelinviejä ja pari saavat pisteet. Jos pelinviejä epäonnistuu, joko pelinviejä maksaa tai tässä tapauksessa ehkä fiksummin muut kuin pelinviejä ja pelinviejän pari saavat pisteitä (esimerkiksi sen verran, mitä pelinviejä olisi saanut onnistuneesta pelistä). Olisiko sitten vaikka piste jokaisesta tikistä yli viiden? Se olisi aika helppo systeemi.

    Sanoisin että varmasti saa tehdä enemmän tikkejä. Vähän on vaihtelua siinä, saako ylitikeistä pisteitä: jos pisteitä saa vain lupauksen verran, vaikka menisi yli, se kannustaa tarjoamaan enemmän, lisää riskiä ja tekee pelistä kiinnostavamman.

    Maapakko on ihan varmasti, ilman sitä tikkipeli on vähän tyhmää. Valttipakko on joskus käytössä, sitä voi vaikka kokeilla kumminkin päin ja käyttää sitä, joka paremmalta tuntuu.

  5. Itsellä on George F. Herveyn Suuri Korttipelikirja, jonka on englanninkielisestä alkuteoksesta ”The Hamlyn Illustrated Book of Card Games” suomentanut Aarne valpola 1973. Painatuksesta on vastannut Werner Söderström Oy Porvoo 1975.

    Olen ostanut kirjan joskus kirjaston poistomyynnistä, siinä on lähes 250 eri peliä, joista osa meilläkin tuttuja, mutta puuttuu myös joitakin tavanomaisia pelejä. Osa saattaa olla sääntömuunnoksia joistakin toisista peleistä. Kirjasta löytyy pelejä, joilla on samankaltainen nimi jonkin toisen pelin kanssa, mutta säännöt lukemalla ne poikkeavat täysin toisistaan. Tällainen esimerkki on Lupaus ja Patalupaus. Jälkimmäistä ei löydy kirjasta, mutta ensimmäinen löytyy.

    Onko se e-kirja vain internetkäyttöinen ja vaatiiko se tunnistautumisen joka kerta?

  6. E-kirja ei vaadi internetyhteyttä, vaan on ePub-muotoinen e-kirja, jonka voi vaikka ladata puhelimeensa ja käyttää lataamisen jälkeen ilman nettiyhteyttä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.