Osta kirja

Osta Korttipeliopas-korttipelikirja! Korttipeliopas on kattava korttipelikirja, joka esittelee yli 150 korttipeliä. Mukana on klassikoita, suosikkipelejä ja mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Korttipeliopas on ePub-muotoinen e-kirja, joka toimii e-kirjalukulaitteilla. Formaatin pitäisi kelvata lähes kaikille lukulaitteille (Sony Reader, iPad ja muut tabletit ja niin edelleen). Amazonin Kindle on poikkeus, sillä kirjan lukeminen vaatii Calibre-apuohjelmaa.

Osta kirja kirjakaupasta

En myy enää yksittäisiä kappaleita kirjasta. Osta kirja mieluummin jostain näistä kirjakaupoista:

Korttipeliopas - Mikko Saari

Jos olet kiinnostunut ostamaan useampia kappaleita kerralla, esimerkiksi laajan lisenssin oppilaitoskäyttöön, pystyn tarjoamaan tuntuvasti kirjakauppoja halvemman hinnan. Tällaisissa tilanteissa ota yhteyttä mikko@mikkosaari.fi.

2 kommenttia artikkeliin ”Osta kirja”

  1. Olen pelannut peliä 500, jossa lasketaan korteista pisteitä. On jaettu kortteja 7. 8, 10 ja alotajalle 1 lisää, mikähän näistä määristä lie virallinen.Kerätään pöytään joko 3 samaa maata tai sit toiset kerää kolmen suoraa tai neljän suora. Pisteet tulee korttien mukaan alle kympin 5, 10 ja kuvat 10 ja ässä on vaihdellut 15 tai 20. Jokereita on 2 ja niillä voi korvata puuttuvia kortteja jotka voi vaihtaa vastaavalla kortilla. Jokerin pisteistäkin on eriäviä tietoja joko ne on vastaava pistemäärä johon ne korvattu tai niistä saa 20. Ässistä vielä jos ne on laitettu suoran 1 niin saa 5 pisteettä tai 15 vaihtoehtona .20
    Jos taas Ässt on yksin 3 -4 tai 3 – 4 suoassa mistä saa joko 15 tai 20 pistettä. Jos nostaa pöydästä pakan eikä saa tehtyä peliä saa pantin 50 pistettä. peli loppuu kun yksi pelaajista lyö viimesen kortin pöytään, sillon lasketaan pisteet käteen jääneet vähennetään pöytään kertyneistä pisteistä. Pelissä voi saada siten myös miinusta. Mikähän ohje lienee se ainoa oikea?

  2. Ei korttipeleille ole mitään ainoita oikeita ohjeita, ellei sitten puhuta virallisista turnaussäännöistä, ja niitähän kovin moneen peliin ei ole. Kaikki nuo tarjolla olevat vaihtoehdot ovat luultavasti jossain säännöissä. Voitte siis valita niistä itse mieleisenne.

    Korttipeliopas-kirjasta löytyvät kyllä yhdet 500-rommin säännöt. Niissä korttien pisteet ovat numeroarvon mukaan, kuvat 10 ja ässät ja jokerit 15. Yksinkertaisempi pisteytys on tuo numerot 5, kuvat ja kympit 10, ässät ja jokerit 15. Silloin ässä on A, 2, 3 -suorassa viisi pistettä, muuten 15.

    Kortteja jaetaan 7, kaksinpelissä 15. Aloittajalle ei lisäkorttia (mutta aloittaja nostaa vuoronsa alussa toki normaalisti). Tuota panttisääntöä en ole koskaan kuullut.

    Mutta tosiaan – eivät nämäkään mitkään viralliset, oikeat säännöt ole, vain yksi tapa pelata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *